Intézmény

Létesítmények

Intézményünk a Hunyadi u.29. szám alatt található, 3,5 hektár parkosított területen.

Lakóinkat két épületben helyeztük el.

Az „A” jelű épület az utcával párhuzamosan helyezkedik el. Három szinten találhatók a lakószobák. Az épülethez kapcsolódik a kazánház, a mosoda és a raktár is.

A „B-C” jelű lakóépület a belső úttal párhuzamos, szintén három szintes épület.

Mindndkét épület földszintje rámpával ellátott, az emeletre lift segíti a feljutást. Minden épületünk a mozgáskorlátozottak, kerekesszékkel közlekedők részére is megközelíthetők.

Az 1998 – 2000-ig tartott a foglalkoztató épület teljes rekonstrukciója, melyben többek között a munkajellegű foglalkoztatás történik, de itt kaptak helyet a különböző kiscsoportos foglalkozások: zene, irodalom, festés, rajzolás, üvegfestés, kerámiakészítés, stb.

Az 1200 adagos konyha rendelkezik a korszerű konyha hűtés- és szellőztetéstechnológia követelményeivel és megfelelő szinten biztosítja a lakók napi háromszori, továbbá szükség szerinti diétás étkezését is.
A szintén felújított igazgatási épületben találhatók az irodák, a fizikoterápia, a tornaterem, a gyógyszertár, a varroda, valamint az alkalmazotti étterem.

A saját kivitelezésben készült büfé épületében a lakók igényeiknek megfelelően vásárolhatnak üdítőt, süteményt, kávét, képeslapot, pipereszereket, fehérneműket, stb.
Az intézmény teljes út- és járdahálózata, a park sétányainak kivételével aszfaltozott.
A lakók ellátására saját mosodát és varrodát üzemeltetünk. A mosodában az intézményi textíliát és a lakók saját ruháját is mossák. A lakószobákhoz kapcsolódó fürdőkben piperemosásra is van lehetőség hagyományos és automata mosógépekkel.

Az intézmény az alapvető karbantartási feladatokat saját műhelyen foglalkoztatott dolgozókkal oldja meg. A nagyobb feladatokat idegen kivitelezők végzik. A karbantartó csoport mellett működik a parkfenntartó, udvari takarítócsoport is.

A parkosított földterületen – mely több mint két hektár – található a sportpálya, különböző játékterek, szalonnasütők, ami jó alkalmat és lehetőséget biztosít a lakók szervezett és szabadidős tevékenységére.

Scroll to top

Rábaparti Integrált Szociális Intézet Vas Vármegye uses Accessibility Checker to monitor our website's accessibility.

Megszakítás