Lakóotthon

Lakóotthon

2006. december 4-én 14 fő költözött az anyaotthonból a lakóotthonba. A rehabilitációs célú lakóotthon az intézmény szervezeti részlegeként, különálló épületben működő 14 férőhelyes (telephely: 9970 Szentgotthárd Május 1.u.19.) intézménye. Az ország legnagyobb krónikus pszichiátriai betegeket gondozó bentlakásos otthonához kapcsolódóan, átmenetet képez az intézeti létből a re-integráció és a rehabilitáció felé.
A rehabilitációs célú lakóotthon az intézményben élők elhelyezési körülményeit, életminőségét javító, személyiségük komplex fejlesztését célzó sajátos és nagymértékű szabadságot biztosító ellátási forma.
A lakóotthon 14 pszichiátriai beteg részére nyújt életkorának, egészségi állapotának és önellátása mértékének megfelelő ellátást.
A fent említett szakmai célok megvalósítása érdekében egy komplex szakmai programot dolgoztunk ki az egyénileg szükséges külön szolgáltatások figyelembe vételével, ami tartalmazza a pedagógiai, mentális és egyéb segítségnyújtási feladatokat. Főbb elemei az önállóságra való nevelés kapcsán a megfelelően alkalmazott pszichoedukációs és az ehhez kapcsolódó szocioterápiás eszközrendszer, valamint a speciális foglalkoztatás terápiás formákon keresztül megvalósuló munkarehabilitáció.
A kihelyezett lakók a minden igényt kielégítő épületben, egy és két ágyas apartmanokban élnek.
A korszerűen felszerelt tágas konyha, a barátságos nappali lehetőséget biztosít közös tevékenységekhez. Az épületben kialakított kondicionáló teremben sportolásra is van lehetőségük. Jó idő esetén szabadidejüket az épülethez tartozó parkban tölthetik, közös programokat szervezhetnek.

lakootthon_konyha lakootthon-tarsalgo

Scroll to top
Megszakítás